Simremad

Vælg her

Lucullusgryde med lækkert hjemmerøget slagterbacon

Skrevet d. 19. august 2021

  • Antal
    • 4 personer
  • Ingredienser
    • 1 kg nakkefilet i tern af 4 cm
    • 200 g bacon i tern af 2 cm
    • 2 løg i grove tern
    • 2 gulerødder i 2 cm. Skiver
    • 1 spsk. paprika
    • 2 spsk. Tomatpure
    • 200 g svampe
    • 2 dl fløde
  • Salat
    • 1/4 hvidkål fint snittet
    • 2 æbler i tynde både
    • 2 dl cremefraiche 38 %
    • Saft fra 2 appelsiner
    • ½ dl sukker

Først sauteres baconstykkerne i en gryde. Kød og grøntsager tilsættes og brunes af i baconfedtet. Drys mel over ingredienserne, og lad det bage af. Tilsæt paprika, tomatpuré og vand, til det dækker blandingen. Lad retten simre i 1½ time, og føl efter om kødet er mørt.

Tag kødet op, og kog saucen ind med fløde. Den skal være let cremet og have smag af bacon og tomat. Kan evt. jævnes.

Alle ingredienserne blandes nu sammen i gryden. Retten har godt har godt af at stå natten over, inden den igen bliver varmet op og sat på bordet..

Server lucullusgryden med salat og bagt kartoffelmos eller kogte ris.