Simremad

Vælg her

Hane i øl

Skrevet d. 19. august 2021

  • Ingredienser
    • 1 unghane
    • Fedtstof til stegning
    • Mel
    • 3 skalotteløg i grove tern
    • 5 fed hvidløg
    • 3 spsk. tomatpuré
    • ½ bdt. persille
    • 1 Jacobsen Saaz Blonde (75 cl)
  • Perlespelt
    • 2 dl kogt perlespelt
    • 2 dl fløde
    • 1 hakket skalotteløg
    • 250 g gode cherrytomater

Del hanen i bryst og lår, og del igen låret i ledet og del brystet midtover. Vend stykkerne i mel og brun dem af i fedtstoffet i en gryde eller stegeso. Efter bruningen tilsættes løg, hvidløg, tomatpuré, persille og øllet. Lad det simre under låg i 50-60 minutter.

 

Server med cremet perlespelt
Sauter løg af i lidt olie. Tilsæt perlespelten og fløden. Lad det koge ind, til spelten er let tyknet. Spæd evt. til med den gode sky fra gryden.

 

Tilsæt til sidst halve cherrytomater.

 

Husk salt og peber.