Simremad

Vælg her

Lammeculotte på bund af kikærter og frugter

Skrevet d. 19. august 2021

  • Ingredienser
    • 4 lammeculotter
    • 2 grofthakkede løg
    • 5 kviste timian
    • 1 Jacobsen Dark Lager (75 cl)
    • Groft salt og peber
    • 40 g koldt smør
  • Kikærter og frugter
    • 3 dl kikærter
    • 1 æble i tern
    • 1 pære i tern
    • 50 g knuste valnødder
    • 1 appelsin i fileter

Brun først culotterne af i stegegryden med fedtsiden nedad, vend dem om og brun de andre sider. Tilsæt løg, timian og øllet. Lad det simre i 1½ time. Tag kødet op og kog skyen ind til ca. 2 dl. Tilsæt lige inden servering det kolde smør til den kogende sky. Træk fra blusset og pisk smørret ud i skyen og herefter held over kødet.

 

Kikærterne ristes i lidt olie sammen med et fed presset hvidløg. Tilsæt frugten og nødderne og lad det snurre rundt et par minutter. Server med culotterne i skiver oven på kikærterne. Pynt evt. med timiankviste.