Simremad

Vælg her

Delt and braiseret med blommer og æbler

Skrevet d. 19. august 2021

  • Ingredienser
    • 1 and (2,8-3 kg)
    • ½ kg blommer, skåret i halve og uden sten
    • 2 æbler i grove både
    • 2 rødløg i kvarte
    • 6 kviste timian
    • 1 Jacobsen Abbey Ale (75 cl)
    • Groft salt og peber

Skær lårene og brysterne fri fra skroget. Læg stykkerne
i stegeso og drys med salt og kværnet peber.

 

Læg timian og rødløg ned sammen med. Hæld Abbey Ale ned i stegesoen, så det lige akkurat dækker. Lad det simre under låg i to timer. Tag låget af og tilsæt blommer og æbler. Lad det simre yderligere uden låg i ½ time mere.

 

Server fra gryden med kogte kartofler, der er slået i stykker med et piskeris og smagt til med salt og peber.