Simremad

Vælg her

Okseskank, porrerfrites og Brown Ale

Skrevet d. 19. august 2021

  • Ingredienser
    • 6-8 skiver okseskank
    • Mel
    • Fedtstof til stegning
    • 3 porrer
    • 10 fed hvidløg
    • ¼ bdt. timian
    • 2 gulerødder i 2 cm tykke skiver
    • 1 Jacobsen Brown Ale (75 cl)
    • 1 tsk. brun farin
    • 2 dl vindruekerneolie

Skær 1 porre i skiver, der er 2-3 cm tykke. Vend kødskiverne i mel og brun dem af i fedtstof i støbejernsgryden eller stegesoen. Tilsæt gulerødder, timian, hvidløg, den ene porre i skiver samt øl og farin.

Lad det simre i 2½-3 timer ved svag varme.

 

Porrerfrites
To porrer skæres i tynde skiver på skrå, skylles i rindende vand, afdryppes og vendes med mel. Lægges i varm olie. Pas på, at det ikke sprutter. Lad det stege i olien, til det tager farve, men vær opmærksom med den varme olie.

Drys lidt salt på efter dybstegningen.

Server med stegte kartofler og jordskokker drysset med persille.