Lam Fra Røsnæs

Vælg her

Lammeskanker m/couscous og et strejf af østens mystik

Skrevet d. 22. marts 2023

  • Ingredienser
    • Lammeskanker 4 stk.
    • Salt og peber
    • Olivenolie 2 spsk.
    • Løg 2 stk.
    • Hvidløg 2 fed + et halveret helt hvidløg
    • Stødt spidskommen 2 tsk.
    • Stødt koriander 1 tsk.
    • Stødt kanel 1/2 tsk.
    • Søde kartofler 500 g.
    • Hakkede tomater 1 ds.
    • Rødløg 2 stk.
    • Stjerneanis 2 stk.
    • Vand 1/2 l.
    • Tørrede abrikoser 150 g.
    • Couscous 250 g.
    • Vand 3 dl.
    • Bredbladet persille 1/2 bbt.
    • Revet skal af 1/2 citron og 1/2 appelsin

Krydr lammeskankerne med salt og peber og brun dem på alle sider i en ovnfast gryde med olie. Tag dem op af gryden og læg dem til side. Skær løg i strimler og steg dem i gryden, til de tager farve. Tilsæt finthakket hvidløg, spids-kommen, koriander og kanel og vend det rundt. Tilsæt skrællede, søde kartofler i tern, hakkede tomater, halverede rødløg, stjerne-anis, et halveret helt hvidløg og ½ liter vand. Læg skankerne tilbage. Kom låg på og lad retten simre i ovnen i 2½ time ved 160°C.

 

Efter 1½ time tilsættes abrikoser. Hvis der mangler væske i gryden, tilsættes mere vand. Smag til sidst til med salt.
Varm 3 dl vand med ½ tsk groft salt op til kogepunktet. Tilsæt couscous, kom låg på og sluk for varmen. Lad det trække i 10 mi-nutter. Brug en gaffel til at løsne op i couscousen. Hak persillen groft og bland med citron- og appelsinskal. Kom citrusdrysset over lammet ved servering.

 

Se og bestil lammekød fra Røsnæs her