Lam Fra Røsnæs

Vælg her

Langtidsstegt lammebov m/urter, hvidløg og ansjoser

Skrevet d. 22. marts 2023

  • Ingredienser
    • Lammebov 1 stk.
    • Rosmarinkviste 3-4 stk.
    • Timiankviste 3-4 stik.
    • Hvidløg 10 fed
    • Citron 1 stk.
    • Tomater 4 stk.
    • Ansjoser 2 stk.
    • Olivenolie 1/2 dl.
    • Rodfrugter 1 kg.
    • Løg 2 stk.
    • Hønsefond 4 dl.
    • Salt og peber

Pil halvdelen af hvidløgene og stød dem i morter til en fin pasta sammen med ansjoser og rosmarinkviste. Bland med salt, peber og olivenolie. Smør blandingen på lammeboven. Skær rodfrugterne i rustikke klodser og skær løg i tynde skiver. Løg dem lagvis i et ovnfast fad sammen med tomater i skiver og krydr med salt og peber undervejs. Læg laurbærblade og de resterende hvidløgsfed ved. Hæld fond over og drys med timian. Dryp en smule oliveniloie over

Sæt lammeboven oven på rodfrugterne sammen med halve citroner og bad i ovnen ved 120℃ i 6 timer. Skru til sidst ovntemperaturen op på 225℃, til lammeboven og rodfrugterne er gyldne.

 

Se og bestil lammekød fra Røsnæs her