Lam Fra Røsnæs

Vælg her

Lammekrone med bøgehatte-risotto og simretomater

Skrevet d. 19. august 2021

  • Ingredienser - Opskrift til 4 personer
    • Lammekrone med bøgehatte-risotto og simretomater
      • Lammekrone 2 stk.
      • Bøgehatte 100 g
      • Risottoris 200 g
      • Hønsefond 3 dl
      • Revet parmesan 50 g
      • Smør 1 spsk.
      • Edamamebønner 1 håndfuld
      • Soltørrede tomater 100 g

Brun lammekronerne på en varm pande, hvorefter de steges færdige i en 200°C varm ovn i 15 minutter. Herefter hviler de på et spækbræt 10 minutter før udskæring.

Risottorisene skal småsimre i 20 minutter i hønsefonden. Tilsæt lidt ekstra vand, hvis den er ved at koge tør. De sidste 5 minutter vendes bøgehatte og edamamebønner i risottoen. Når risene er færdigkogt, monteres risottoen med revet parmesanost og smør. Smag til med salt og peber.

Pynt retten med soltørrede tomater og eventuelt kørvelkviste og en lille stedmoderblomst.