Lam Fra Røsnæs

Vælg her

Lammekølle med pommes dauphinoise og ratatouille

Skrevet d. 19. august 2021

  • Ingredienser - Opskrift til 4 personer
    • Lammekølle med pommes dauphinoise og ratatouille
      • Lammekølle 1 stk.
      • Frisk rosmarin 4 kviste
      • Store bagekartofler 5 stk.
      • Piskefløde ½ liter
      • Revet muskatnød 1 knsp.
      • Salt
      • Peber
    • Tilbehør

      • Squash 1 stk.
      • Aubergine 1 stk.
      • Rød peberfrugt 1 stk.
      • Gul peberfrugt 1 stk.
      • Hvidløg 2 fed
      • Rosmarin 3 g
      • Olivenolie

Krydr lammekøllen med salt, peber og små stykker af den friske rosmarin. Sæt den i en 180°C varm ovn i små 3 timer. Ind imellem hældes stegeskyen fra bunden af bradepanden hen over stegen.

Skræl bagekartoflerne og skær dem i 1 cm tynde skiver. Læg dem i et ildfastfad eller i nogle små cocotter. Bland piskefløde med revet muskatnød samt salt og peber og hæld over kartoflerne. De bages gyldne og møre i en 180°C varm ovn i 30-40 minutter alt efter størrelse.

Ratatouille:
Skær squash, aubergine og peberfrugterne i rustikke klodser. Sauter dem møre i lidt olivenolie. Krydr med finthakket hvidløg og frisk rosmarin.

 

Se og bestil lammekød fra Røsnæs her