Unghanebryst i lag med jordskokker kogt med Velvet

Skrevet d. 19. august 2021

  • Ingredienser
    • 4 unghanebryst
    • 400 g jordskokker, uden skræl
    • 600 g kartofler
    • 1 spsk. tørrede tranebær
    • 6 skalotteløg i halve og uden skal
    • 2 gulerødder, flækkede
    • 1 Jacobsen Velvet Ale (75 cl)
    • 3 kviste rosmarin

Brysterne lægges i et fad og ca. 2 dl øl hældes ved, så det står ca. halvt op ad brysterne. Læg løg, rosmarin og gulerødder ved og steg i ovnen ved 170 grader i 40-45 minutter.

 

Hæld tranebær ned i en lille kop og hæld øl i, til de er
dækket. Lad dem stå og trække her i ca. 1 time.

 

Kog jordskokker og kartofler til mos. Vend som det sidste de ølsyltede tranebær ned i mosen.

 

Nu skæres brysterne let på skrå og anrettes lagvis med en skefuld mos. Slut af med kød på toppen og en kvist rosmarin.